Het Joodse Bruidje

Miniature artist Diane Meyboom Ornament Divider

Het joodse bruidje

Origineel:
Het joodse bruidje van Rembrandt van Rijnolieverf op canvas. In de collectie van het Rijksmuseum Amsterdam.

Miniatuur:
1:12 formaat: 10,1 x 13,9 cm, miniatuur olieverfschilderij op canvas.
Lijst: handgemaakt.

Voorstelling:
Het stelt een man en een vrouw voor in innige omhelzing. De titel, Het Joodse Bruidje, moet niet al te letterlijk worden genomen; wellicht stelt het schilderij geen Joodse vrouw voor, en of zij de bruid of de gemalin van de man is, is ook niet zeker. Wie er dan wel zijn afgebeeld, is onderwerp van speculatie. Het is mogelijk dat Rembrandt het werk in opdracht van het paar schilderde en dat zij zich als Bijbelse figuren lieten afbeelden, bijvoorbeeld Ruthen Boaz of Isaak en Rebekka. Dergelijke portretten (portraits historiés) waren niet ongebruikelijk in Rembrandts tijd.

Een aantal kunsthistorici ziet in de man Rembrandts zoon, Titus van Rijn, die in 1668 trouwde met Magdalena van Loo. In 1929 identificeerde Jac. Zwarts de geportretteerden als het Joodse echtpaar Miguel de Barrios en Abigail de Pina, die in 1662 trouwden. Maarten Wurfbain suggereert dat het hier mogelijk gaat om Bartholomeus Vaillant‏, die in 1668 trouwde met Elisabeth van Swanenburg. Zij waren de voorouders van Christiaan Everhard Vaillant, de vermoedelijke oudst bekende eigenaar van het werk.
(Bron: Wikipedia)

Foto's:

Het Joodse Bruidje, miniatuur schilderij door Diane Meyboom. Origineel van Rembrandt van Rijn. Hangt in het Rijksmuseum AmsterdamDetail van Het Joodse Bruidje, miniatuurschilderij door Diane Meyboom. Origineel van Rembrandt van Rijn. Hangt in het Rijksmuseum Amsterdam

Kopen/bestellen

U wilt een schilderwerk kopen, of u wilt een opdracht plaatsen en graag meer informatie? Neem dan hier contact op met Diane en ze zal u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Contact met Diane

Miniature artist Diane Meyboom Ornament Divider
Miniature artist Diane Meyboom Ornament Divider

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *