Crematie-as in een kunstwerk

Integer kunstwerk ter nagedachtenis van een dierbare

Crematie-as schilderij door kunstschilderes Diane Meyboom - Divider

Schilderij met crematie as

Crematie-as van een dierbare verwerkt in een schilderij

Diane Meyboom schildert een kunstwerk en verwerkt heel integer de crematie-as van de overledene in een portret, landschap, of iets anders dat belangrijk was.

Creamtie-as in een schilderij is een heel bijzondere manier van rouwverwerking
en een blijvende tastbare herinnering voor de nabestaanden.

Werkwijze Crematie-as schilderij

Diane Meyboom maakt de schilderijen met de as helemaal op maat en het wordt vormgegeven naar de wensen van de opdrachtgever(s). De wens van de nabestaande(n) wordt in alle rust besproken. Men kan zelf meedenken hoe de dierbare te gedenken. De as kan in de olieverf en/of in de lijst worden verwerkt.

De hoeveelheid crematie-as die in het schilderij dient te worden gebruikt, wordt besproken met de nabestaanden. Het kan worden verwerkt in het gehele schilderwerk, in een bepaalde favoriete kleur van de dierbare of, bijvoorbeeld, in een geschilderd sieraad of een ander onderwerp die van belang was voor de overledene.

Het kunstwerk krijgt een op maat gemaakte schilderijlijst al dan niet met de crematie-as erin verwerkt. Deze unieke lijst wordt door Diane Meyboom met de hand vervaardigd.

Een schilderij met de as van een dierbaar overleden persoon is een bijzonder,
blijvend en vooral persoonlijk monument.

Wilt u meer weten? Neem dan hieronder contact op met Diane en ze zal u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Contact

Crematie-as schilderij door kunstschilderes Diane Meyboom - Divider

Schilderij met as

 
As verwerkt in olieverf

In onderstaand schilderij is crematie as verwerkt van de overledene in de olieverf. U kunt verschillende schildersfases van het portret zien.

Fase 1: Opzet schets As schilderijFase 2: Opzet van de ondergrond met het as erin verwerktFase 3: eerste kleurgebruik in het as schilderijFase 4: Fase 3: meer kleurgebruik in het as schilderijFase 5: meer kleurgebruik in het as schilderijFase 6: Eindfase van het as schilderijFase 7: het as schilderij in de lijst
 
Hardhouten lijst met 24krts bladgoud

De handgemaakte hardhouten lijst, afgewerkt met 24 karaats bladgoud en de chique handgemaakte verpakking:

Diane maakt haar lijsten zelf. Deze lijst is van hardhout met 24 krts. bladgoud erin verwerkt.Alles wordt door Diane handgemaakt, ook de luxe verpakking. Een mooie plek om het schilderij veilig in te bewaren.Het schilderij en zijn luxe verpakking.
Crematie-as schilderij door kunstschilderes Diane Meyboom - Divider