Divider image - Kunstschilderes en Miniatuur artiest Diane Meyboom
Bijzondere miniaturen: Expositie Slot Zeist van Diane Meyboom - De Portretjes van Rembrandt -1Bijzondere miniaturen: Expositie Slot Zeist van Diane Meyboom - De Portretjes van Rembrandt -2Bijzondere miniaturen: Expositie Slot Zeist van Diane Meyboom - De Portretjes van Rembrandt -3Bijzondere miniaturen: Expositie Slot Zeist van Diane Meyboom - De Portretjes van Rembrandt -4Bijzondere miniaturen: Expositie Slot Zeist van Diane Meyboom - De Portretjes van Rembrandt -5Bijzondere miniaturen: Expositie Slot Zeist van Diane Meyboom - De Portretjes van Rembrandt -6Bijzondere miniaturen:Expositie Slot Zeist van Diane Meyboom - De Portretjes van Rembrandt -7Bijzondere miniaturen: Expositie Slot Zeist van Diane Meyboom - De Portretjes van Rembrandt -8

 

Expositie Slot Zeist

Acht eigentijdse interpretaties gebaseerd op een zelfportret van Rembrandt van Rijn. Verschillende poses in een als pasfoto bedoelde afbeelding, Rembrandt anno oktober 2005.
Diane Meyboom exposeerde deze werkjes in samenwerking met beeldend kunstenaar Aldert Mantje die Diane destijds op vliegveld Schiphol ontmoette. Hij was daar aan het werk aan zijn versie van de Nachtwacht, waarin de personages in het schilderij twee minuten later werden afgebeeld. Het project van Aldert Mantje begon met de verhuizing van de echte Nachtwacht door het Rijksmuseum in december 2004. Het doek werd verplaatst naar de Philipsvleugel in verband met een grootschalige renovatie van het Amsterdamse museum. Mantje wilde toen in samenwerking met Ernst Voss de kist beschilderen waarmee de Nachtwacht was vervoerd. Het Rijksmuseum stelde toen het lege witte doek beschikbaar dat het museum gebruikte voor een proefverhuizing.

Aldert was de kunstige miniaturen van Diane opgevallen en vond het een goed idee om haar in de expositie op te nemen. Zeker het contrast van het enorme doek van zijn versie van de Nachtwacht ten opzichte van de verfijnde miniaturen maakte dit een heel unieke tentoonstelling. De expositie was in Slot Zeist. Een verslag van TV Rijnmond over de werkjes en Diane kunt u hiernaast bekijken.

Leuk weetje: De portretjes van Rembrandt hangen nu op een jacht genaamd "de Rembrandt".

TV Rijnmond verslag over Diane Meyboom

Expositie van de minatuur portretjes van Rembrandt tijdens de expositie in Slot Zeist
De portretjes van Rembrandt, miniaturen van het gezicht van Rembrandt in verschillende emoties. Gemaakt voor de Expositie "De nieuwe nachtwacht" in Slot Zeist
Divider image - Kunstschilderes en Miniatuur artiest Diane Meyboom